tisdag 6 januari 2009

Sjätte dagen

Pappa som liten, i ljus kappa längst fram, tillsammans med systrarna Aina och Marianne. Övriga är grannungar. (tyvärr suddig bild)

Tänk nu har det snart gått en hel vecka på år 2009! Vecka 1. I dag har vi varit och fikat hos mamma och då rotade jag fram en gammal låda med gamla fotografier. Oj vad roligt det är att titta på bilder från både när man själv var liten men framför allt de få kort som finns på ens föräldrar när de var små. Mamma kom igång ordentligt och berättade med glädje om olika saker hon och pappa hade gjort. Det är så intressant att höra. Hon tycker att det är extra roligt att berätta om när hon var liten, hur de gick fyra kilometer till skolan varje dag, hur rädd hon var för en speciell sten i skogen som de fick lov att gå förbi. Där bodde det ett elakt troll hade hennes pappa berättat och om mamma var själv så sprang hon förbi stenen det fortaste hon kunde. En gång fick de skjuts av en häst och vagn till skolan. Framme vid skolan stannade ekipaget men precis när min mamma skulle kliva av tog hästen ett steg bakåt och hon ramlade av. Då fick hon fem öre av kusken som plåster på såren. Hon gick då till handelsboden och köpte två hela strutar med halstabletterna Kungen av Danmark. Åt upp alla själv och kräktes på kvällen. Hon har aldrig ätit en Kungen av Danmark sedan dess!

Nu snöar det ute och det är otroligt mysig att sitta inne och kolla på flingorna. De är jättestora och min kompis Inger som bor i Umeå (eller närmare bestämt i Vännas) kallar dessa flingor för Lapphandskar!

Dag sex blev lärorik och intressant. Tänk vad man kan lära av sin mamma.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, Hed...du håller ställningen. Kul!
Dag sex alltså ingen sexdag...eller, nämen så tokigt jag tänker.

Det är det där med särskrivningar och så....alla dessa språklärare som surrar till det för mig!!!

Jobba i morgon? I så fall - CU.

Anonym sa...

Ha,ha nej inget sex ens på dag sex....Yes working tomorrow! CU