måndag 3 augusti 2009

Registreringskyltar

Nån har snott mina reg.skyltar på bilen! Både fram och bak! Hade dessa när jag parkerade bilen 14.00 på min parkering hemma. Vid 17:00 skulle sonen iväg med bilen och då var dem väck! Mitt på ljusan söndagen hade någon snott dem! Åh vad surt!

Ringde till polisen och gjorde en anmälan direkt.
-Åk ner till polisstationen, sa polisen jag pratade med, så får du extraskyltar. Nere på stationen fick jag gula, fula skyltar och en order om att beställa nya på Transportstyrelsens hemsida.



Måndagmorgon och jag beställer nya skyltar och ett nytt kontrollmärke á 120:-. Hinner knappt göra klart beställningen förrän telefonen ringer och det är en glad polis som säger att de hittat mina skyltar i Fornhöjden.
-Nej men jag som just beställt nya,säger jag.
-Avbeställ, säger polisen.

Sagt och gjort. Jag försöker först ringa men efter 35 minuter i telefonkö, utan en enda liten röst som talar om ifall det går framåt eller inte i kön, ger jag upp. Jag mailar istället och berättar om mitt ärende och undrar försynt om jag kan avboka min beställning på nya skyltar. Åker sedan ner till polisstationen för att hämta mina gamla skyltar.

-Nej det går inte, säger polisen i luckan, man kan inte avbeställa det man redan beställt från Transportstyrelsen och du får inte ha dubbla skyltar så vi har brutit sönder dina gamla och du får snällt vänta på de nya.

Åker hem, kollar mailen, nytt meddelande från Transportstyrelsen:
Vi har nu avbokat dina beställda reg. skyltar.

Okej! Tillbaka på ruta ett! Svär över den som snodde skyltarna och undrar om personen i fråga hade någon användning av dem för i annat fall vill jag spöa upp honom/henne. GGrrrr! Roligare kan man ju ha på semestern!








4 kommentarer:

ulrica sa...

men haha, vilken grej! väldigt otippat att dom hittades i fornhöjden också :O :P. fast även om dom lurade dig lite fram och tillbaka där poliserna, så måste d ju va rätt skönt att veta att de ligger sönderbrutna hos polisen och ingen annanstans?

gunilla sa...

.....men Anna-Lena, då fick du ju den dagen att gå.....Jag skrattar faktiskt.

B y r å k r a t i !!!

Ett fall för Sverker eller Täljerevyn!

Anna-Lena sa...

Ja det känns ju kul att man kan roa några ialla fall. Då var ju inte dagen förgäves! :)

Men nu är nya skyltar beställda så innan veckan är slut ska dem va på plats på bilen igen!

Kajsa sa...

Förlåt, men... Hahaha.... :P